Van On-macht naar Innerlijke kracht

Van On-macht naar Innerlijke kracht

Door het vele thuis zitten kunnen we onszelf behoorlijk tegen komen.
Naast de rust en creativiteit die nu meer de ruimte krijgt, ervaren we daarnaast ook irritatie en angst.
Een gevoel van onbehagen kan juist omdat we nu nergens naar toe kunnen, omslaan in pijn en zelf depressie.
Gevoelens van onmacht kunnen de kop opduiken en daarom is het goed om te onthouden dat deze tijd ook een uitnodiging is om naar binnen te gaan en oude ‘vervelende’ gevoelens die we ‘normaal’ uit de weg gaan, de ruimte te geven zodat in deze tijd van ‘crisis’, heling kan plaats vinden.Zodat ‘on-macht’ zich kan ontplooien tot ’innerlijke kracht’.

3 Harde feiten over Pijn:

Pijn en genot gaan vaak hand in hand

Omdat het twee tegenovergestelde kanten van de zelfde medaille zijn. De een gaat niet zonder de ander. Wanneer we constant genot achterna rennen om ons leven mee te vullen, zullen we vaak meer en meer pijn aantrekken. Net als na een seksueel orgasme kunnen we ons vaak leeg en alleen voelen, worden we als het ware terug geworpen op onszelf. Het steeds weer opzoeken van die piek, leidt naar teleurstelling en een ongelukkig gevoel.
Het vast willen houden aan gelukkige momenten, brengt een gevoel van teleurstelling en frustratie teweeg.

Pijn is vaak nodig voor persoonlijke groei

Pijn is vaak een ‘wake-up call’. Die je aan kan sporen om iet te veranderen in je leven. Het is een uitnodiging om te naar binnen te gaan en jezelf af te vragen wat zich aandient, wat heeft groei, inzicht en verandering nodig. Op deze manier kun je je pijn met moed onder ogen zien, ipv het uit de weg te gaan of te onderdrukken. Wat kan ik leren van deze pijn?

Pijn verdwijnt niet door symptoom bestrijding

Dmv pijnstillers denken we de pijn te verzachten, maar hoe langer we de pijn uit de weg gaan en onderdrukken, hoe harder het daarna terug komt. Dit geldt voor zowel voor fysieke als voor psychologische pijn en meestal zijn die twee ook met elkaar verbonden.
Een paracetamol voor de hoofdpijn, een glas alcohol tegen de stress, en sterkere middelen tegen depressies. Maar met symptoom bestrijding kap je misschien de boom maar niet de wortelen.Alleen door het aangaan en toelaten van je pijn, kan het zich omzetten tot een krachtbron, net als een zandkorrel in de oester zich langzaam transformeert tot een parel.
Het leven is soms behoorlijk pijnlijk, maar het is in onze handen om de hoeveelheid die we eronder lijden, te minimaliseren, door de pijn te aanvaarden, te omarmen, het aandacht te geven en de lessen eruit te leren die erin verscholen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *