Netra Zutt

Ikebana Workshop

Ikebana Alkmaar

September 2024 Alkmaar.

Ikebana is de Japanse bloemsierkunst, die ontstaan is in de boeddhistische kloosters. Deze bloemsierkunst is gebaseerd op een levenshouding waarbij meditatie en respect voor de natuur voorop staan.

Tijdens deze workshop leer je in een ontspannen sfeer de basis van deze bloemsierkunst kennen en hanteren, waarbij eenvoud en schoonheid de kern vormen.

Kennis van Ikebana, Japans bloemschikken is niet nodig, wél de intentie om de stilte van binnen op te willen zoeken en van daaruit, met dankbaarheid naar de natuur, schoonheid te creëren. Zodat in elke Ikebana iets van jouzelf is terug te vinden.

‘Happiness creates beauty – Beauty creates happiness’


Aanmelden: contactformulier of stuur een berichtje naar 06-12 22 88 19 Ook voor een groepsactiviteit (eventueel op locatie) kunt u mij benaderen.*
Plaats: Hortus Alkmaar
Datum: September 2024
Tijd: 14.30 – 16.30 uur
Kosten: € 35,= incl. alle materialen (bloemen, takken, fakir-bedje, schalen en thee)
Meenemen: als je een mooie schaal hebt waar je de Ikebana in wilt maken dan kan je die meenemen (er zijn schalen aanwezig). Heb je iets moois in de tuin, dan ben je ook welkom om daar een tak van mee te brengen.

* prijs hangt af van de grootte van de groep en de locatie.

Een reactie

  1. Jessica

    Ik heb afgelopen 28 februari deel genomen aan de workshop Ikebana, vond het erg rustgevend om te doen. September kan ik er helaas niet bij zijn. Maar als het volgend jaar weer is, doe ik zeker weer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *